Зважаючи на тривалі вихідні під час святкування Дня незалежності та додаткових вихідних (у період з 21 по 24 серпня), враховуючи загрозу виникнення загорянь у пожежонебезпечний період, Новоград-Волинське районне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій звертається до громадян з вимогою не провокувати пожежі на відкритих територіях, дотримуватись елементарних правил пожежної безпеки під час відпочинку на природі та поряд із лісовими насадженнями.


Категорично забороняється:
розводити багаття у лісі та лісопосадках;
палити, кидати у лісі та лісопосадках непогашені сірники та недопалки;
залишати у лісі просочене бензином, гасом, мастилом або іншими горючими речовинами ганчір’я;
спалювати стерню та рослинні залишки на сільськогосподарських полях;
дозволяти дітям бавитися із сірниками та запальничками.

Якщо Ви й вирішили розводити багаття біля власного будинку, або ж відпочиваючи на березі річки, слід пам’ятати, що користуватися відкритим вогнем на відстані менше 30 м від будівель та споруд забороняється. В окремих випадках для приготування їжі на відкритому вогні дозволяється зменшувати ці відстані до 5 м за умови наявності спеціально обладнаного вогнища та вигородження місця застосування відкритого вогню негорючими конструкціями (екранами) на максимальну висоту можливого полум’я.

Місця для розведення багать треба утримувати очищеними до верхнього шару ґрунту і розміщувати на відстані не менше 25 м - до стоянок автотранспорту, 50 м - до хвойного та 25 м - до листяного лісового масиву.

Шановні громадяни! Сподіваємось на Вашу свідомість та розуміння важливості дотримання вимог пожежної безпеки. Якщо ви помітили займання в лісах, посадках та на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером «101».

Новоград-Волинське районне управління
Головного управління Державної служби України
з надзвичайних ситуацій у Житомирській області   

Go to top