Вирішуючи проблеми зайнятості жителів району, Баранівська районна філія постійно співпрацює з органами місцевого самоврядування. Щороку в бюджеті ОТГ та окремих рад передбачаються кошти на оплату праці безробітних громадян, які будуть залучатися до участі в громадських роботах, затверджується перелік видів громадських робіт та інших робіт тимчасового характеру, які мають суспільно корисну спрямованість для місцевих громад.

У січні – березні 2019 року в організації та проведенні громадських робіт взяла активну участь Баранівська міська рада (ОТГ) району. За участю безробітних, які виконують роботи з благоустрою територій населених пунктів громади, територій, прилеглих до пам’ятників культури, здійснили упорядкування кладовищ, меморіалів, пам’ятних знаків загиблим захисникам Вітчизни.

Варто зазначити, що громадські роботи в районі користуються сталим попитом. І це зрозуміло, адже для безробітних громадян участь в таких роботах, насамперед, є важливою й корисною, бо дозволяє зберегти або відновити мотивацію до праці, бути частиною колективу, відчувати себе повноцінним членом суспільства.

Для роботодавців організація громадських робіт – перспективний напрям взаємовигідної співпраці зі службою зайнятості, адже вони мають можливість залучити необхідну додаткову робочу силу до виконання нагальних другорядних робіт.

Завдяки громадським роботам вдається розв’язати низку актуальних для громади питань, а також, за відсутності постійних місць роботи, на деякий час надати безробітним можливість легально працювати на користь громади.

Go to top