У мальовничому куточку села Іванівка Смолдирівського старостинського округу Баранівської громади нещодавно розпочав свою діяльність сільськогосподарський обслуговуючий кооператив «Смолка 2017». За допомогою підприємств, підприємців та жителів громади на берегах річки облаштовано місця для відпочинку і містки для рибної ловлі, а за сприяння Баранівської міської ради водойму, площею 54 га у 2017 та 2018 роках було зариблено білим амуром та коропом (1т 400кг). Ця місцина має неперевершені краєвиди, свіже повітря. Побувавши тут один раз, ви неодмінно захочете знову приїхати сюди.  

Урочистий старт роботи кооперативу поклав 8 липня фестиваль «День рибалки», в якому взяли участь 25 рибалок. З самого ранку вони змагалися у вправності лову риби, використовуючи усі свої хитрощі. А ввечері відбулось велелюдне народне гуляння, присвячене Дню рибалки та святкуванню Івана Купала, під час якого директор КУ «АМОР» Наталія Свінціцька та керівник СОК «Смолка 2017» Сергій Нестерук урочисто вручили посвідчення членам рибного кооперативу «Смолка 2017».

Слід зазначити, що діяльність СОК «Смолка 2017» розвивається завдяки роботі команди проекту «Молодіжний кластер органічного бізнесу Баранівської міської ОТГ», який реалізується Баранівською міською радою у партнерстві з Інститутом громадянського суспільства та ПП «Галекс-Агро» за фінансової підтримки Європейського Союзу.

На загальних зборах членів СОК «Смолка 2017», які відбулись 13 липня, присутні обговорили правила внутрішнього розпорядку кооперативу, розібралися з веденням журналу реєстрації відвідувачів, визначилися з графіком чергування на водоймі, затвердили нових членів кооперативу та вручили їм посвідчення. Найбільше часу пішло на обговорення правил поведінки на водоймі та на території, бо майже кожен мав свою думку і пропозицію. Врешті члени кооперативу ці правила затвердили, дійшовши згоди, що врахувати відразу усі моменти неможливо, а тому під час роботи за потреби будуть вноситися зміни. Пропонуємо ознайомитися із правилами поведінки на водоймі та на території і дотримуватись їх під час відпочинку і рибної ловлі:

Правила поведінки на водоймі та на території

Природна водойма площею 54 га вперше була зариблена у 2017 році коропом, білим амуром. На території бази є 7 рибацьких містиків, 6 критих бесідок  з облаштованими столом і лавами, мангалами. Пункт прокату надає в оренду вудочки, пательні, шампури та ін. У продажі є дрова. Перебування на базі дозволено цілодобово.

СТАВОК ВІДКРИТО ДЛЯ АМАТОРСЬКОЇ ТА СПОРТИВНОЇ РИБОЛОВЛІ НА ПРОТЯЗІ ВСЬОГО РОКУ.

Правила набирають чинності з 14.07.2018

Час риболовлі - повний світловий день та добова, щоденно без вихідних.

Після 22.00 рибальське спорядження (вудки, спінінги та ін..), що знаходяться у водоймі будуть вилучатися уповноваженими на те особами, за винятком тих хто прибув та придбав добовий або вечірній квиток .

Після прибуття на територію відвідувач зобов'язаний оформити квиток, в якому вказується ім'я та прізвище, кількість людей, номер сектору вилову та оплата за рибалку, а також розписатись у журналі відвідувачів про ознайомлення з Правилами поведінки на території. По закінченню риболовлі відвідувач зобов'язаний представити вилов для зважування, а також, у разі необхідності, транспортний засіб для огляду охороні водойми,.

При здійсненні промислу водних живих ресурсів дозволяється використовувати на одну особу не більше трьох попловочних вудок або двох вудок дальнього закиду чи спінінгів з годівницями. Кількість гачків на одиниці рибальського спорядження не повинна перевищувати 3 (трьох) штук.

Обмеження вилову 3 кг на один квиток та 5 кг добовий.
За умови якщо вилов риби більше 3 (5) кг. риболов купує другий квиток або проводиться оплата з розрахунку 40 грн./кг. або надлишковий вилов випускається у водойму в непошкодженому стані.

При вилові рибалкою особини вагою до 1 кг., він зобов'язаний обов'язково відпускати у водойму в живому та непошкодженому стані.

Кожен відвідувач зобов'язаний дотримуватися чистоти на території та в секторі вилову бережно відноситься до майна водойми та дотримуватись встановлених правил безпеки на водоймах. Забороняється чистити рибу на вимостках, бесідках та на території не у відведеному місті. В разі пошкодження інвентарю або меблів, які взяті на прокат або знаходяться на території їх вартість відшкодовується.

В разі невдалої риболовлі (улов менше норми, відсутність улову) кошти за квиток не повертаються.

Особливо звертаємо увагу на те, що кооператив надає можливість лову риби, але не гарантує її вилов. Все залежить від вміння, майстерності та удачі.

У разі нещасного випадку, під час риболовлі, за медичною допомогою звертатися до працівників охорони.

За неправильну парковку автомобілів та наслідки, пов'язані з цим, відповідальність несуть власники автотранспорту..

На водоймі діє система знижок для постійних відвідувачів кожне 10 відвідування безкоштовне,
дітям до 12 років дозволяється ловити рибу на одну риболовну снасть безкоштовно, у разі знаходження у секторі з батьками/опікунами.

В секторі з рибалкою дозволяється знаходитись безкоштовно членам його родини, які не рибалять, за поведінку яких він несе особисту відповідальність.

Риболови зобов'язані прибрати після себе сміття в займаному секторі, та звільнити сектор на протязі 30 хв. після закінчення оплаченого періоду часу.

Бронювання секторів здійснюється за добу до прибуття на ставок до 10.00 за тел. +380960176534, +380680144993.

Забороняється поміщати виловлену рибу до 1 кг в садок - штраф 100 грн.

На протязі сезону адміністрація водойми залишає за собою право змінювати умови риболовлі, а також переглядати цінову політику.
Наявність подсаки та садка с м'якою сіткою або тканевого – обов'язково.

ПРЕЙСКУРАНТ НА ПОСЛУГИ

  1. 1. КВИТОК РИБАКА РАНОК (З 5.00 ДО16.00): КОРОП, БІЛИЙ АМУР. 100 грн. 1 ЧОЛ.
  2. КВИТОК РИБАКА ВЕЧІР (16.00 ДО 05.00): КОРОП, БІЛИЙ АМУР. - 100 грн 1 ЧОЛ.
  3. ДОБОВИЙ КВИТОК РИБАКА: КОРОП, БІЛИЙ АМУР – 200 грн. 1 ЧОЛ.
  4. КВИТОК РИБАКА ПОГОДИННИЙ : КОРОП, БІЛИЙ АМУР - ВИЛОВЛЕНА РИБА ОПЛАЧУЄТЬСЯ ЗА ТАРИФОМ 40 ГРИВЕНЬ ЗА КІЛОГРАМ
  5. КВИТОК ВІДПОЧИНКУ БЕСІДКА (БЕЗ ПРАВА РИБОЛОВЛІ) - 100 грн. 1 ДЕНЬ

           ОРЕНДА ВУДОК 25 грн. 1 ДЕНЬ
           ОРЕНДА САДКІВ ДЛЯ ЗБЕРЕЖЕННЯ РИБИ 10 грн. 1 ДЕНЬ
           ОРЕНДА ПАТЕЛЬНІ 50 грн.  5 ГОДИН
           ОРЕНДА ШАМПУРІВ 15 грн. 5 ШТ. 1 ДЕНЬ
           ОРЕНДА КОТЕЛКА З ТРИНОГОЮ 30 грн. 5 ГОДИН
           ОРЕНДА СТІЛЬЧИКІВ РИБАЛЬСЬКИХ 15 грн. 1 ДЕНЬ
           ДРОВА ДУБОВІ ДЛЯ МАНГАЛА 15 грн. 1 В'ЯЗКА

                 ОРЕНДА КАТАМАРАНА 15ХВ. – 20 грн.

РАЗОМ З ОПЛАТОЮ КВИТКА РИБАКА ЗАЛИШАЄТЬСЯ ЗАСТАВА В РОЗМІРІ 50 ГРИВЕНЬ,
ЯКА ПОВЕРТАЄТЬСЯ ПІСЛЯ ЗАВЕРШЕННЯ РИБОЛОВЛІ – ЦЕ ГАРАНТІЯ ДОТРИМАННЯ ПРАВИЛ.

 

  • mDSC_0594
  • mDSC_0671
  • mDSC_0677
  • mDSC_0687
  • mDSC_0701
  • mDSC_0800
  • mDSC_0804
  • mDSC_0812
  • mDSC_0815
  • mDSC_0817

               

 

 

 

 

   

Go to top