Як відомо, Уряд ухвалив рішення про збільшення заробітних плат українським медикам. Постанова передбачає, що лікарі мають отримувати не менше 20 тисяч гривень, медичні сестри - не менше 13,5 тисяч гривень.

За попередніми розрахунками, суми коштів, які спрямовуються з Державного бюджету України за надання медичних послуг в рамках програми забезпечення медичних гарантій, не в повній мірі забезпечують покриття цих потреб.

Заручниками такої ситуації становляться керівники громад та
директори комунальних медичних закладів. У них небагатий вибір: скоротити персонал, перевести працівників на скорочений графік роботи і зменшити їм виробниче навантаження, скоротити закупівлі медзакладів і на шкоду процесу лікування пацієнтів направити кошти на заробітну плату персоналу.

Баранівська міська рада не є винятком в цій ситуації, як і багато інших громад України. То ж ми намагаємось знайти вихід в цій ситуації.

Представники нашої влади взяли участь в онлайн-зустрічі із заступником Міністра охорони здоров’я - Олексієм Яременком, де озвучили свої проблеми, отримали відповіді на задані питання і разом з колегами обговорили план дій по забезпеченню виконання ініціатив Президента України та Уряду.

Також подано для Асоціації Міст України обгрунтовану потребу у недостатності коштів, яку нам надали керівники КНП «Баранівська ЦРЛ» та КНП «Центр ПМСД Баранівської міської ради».

Відповідні зустрічі та консультації проводяться і ще плануються із представниками трудових колективів цих підприємств.

Наша головна задача – зберегти всі медичні послуги і максимально покращити їх якість. Над чим і працюємо. Потрібне розуміння того, що відбувається у медичній реформі та реальних можливостей нашої громади. Сподіваємося на конструктивне обговорення та спільне прийняття рішення.

Go to top