У четвер, 30 грудня 2021 року, у приміщенні Новоград-Волинської окружної прокуратури під головуванням керівника відомства відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів щодо стану запобігання і протидії злочинності та на пріоритетних напрямах.

Учасники координаційної наради та запрошені представники органів влади Новоград-Волинського району обговорили стан протидії злочинності, забезпечення законності та правопорядку в регіоні.

Виступаючи перед учасниками наради, керівник окружної прокуратури зосередив увагу присутніх безпосередньо на тих проблемних питаннях, які вимагають невідкладного вирішення та суттєвої активізації спільних зусиль правоохоронців.

Серед таких, зокрема, необхідність вжиття заходів для виявлення та розкриття кримінальних правопорушень у земельній сфері, сферах охорони довкілля, надр, водних ресурсів та незаконної порубки, перевезення та збуту лісу, бюджетній сфері, корупційних правопорушень; проведення комплексу спільних заходів спрямованих на попередження, виявлення та розкриття кримінальних правопорушень за фактами підроблення результатів ПЛР-тестів, довідок про вакцинацію від COVID-19, міжнародних свідоцтв про вакцинацію та COVID-сертифікатів; необхідність забезпечення належного якісного розслідування кримінальних правопорушень та прийняття остаточних законних рішень у кримінальних провадженнях.

Іван Островський також окреслив й інші актуальні питання, зокрема стосовно попередження кримінальних правопорушень як серед неповнолітніх осіб, так і серед тих, хто вже вчиняв кримінальні правопорушення, а також вжиття належних заходів до відшкодування збитків, завданих кримінальними правопорушеннями.

Учасники наради обмінялися думками з проблемних питань, висловили своє бачення щодо їх вирішення та надали відповідні пропозиції.

Підсумовуючи роботу координаційної наради, Іван Островський наголосив, що  забезпечення законності і правопорядку в регіоні – це спільне завдання правоохоронців, органів державної влади і місцевого самоврядування та закликав усіх до спільних, злагоджених дій.

За результатами наради, із врахуванням висловлених учасниками пропозицій, розроблено комплекс узгоджених заходів, які сприятимуть усуненню негативних тенденцій у регіоні.

 

Go to top