В реаліях сьогодення сучасні діти більшу частину свого часу проводять на просторах Інтернету. А враховуючи ситуацію з COVID-19 та перехід на дистанційну форму навчання, гаджети стали невід'ємною частиною життя нинішнього школяра.

Зважаючи на це, колектив Явненської ЗОШ І-ІІ ст. докладає максимум зусиль для того, щоб відірвати учнів від віртуального життя та наблизити їх до природи.

Відповідно до річного плану роботи школи, з 10 по 14 травня 2021 року проходив тиждень екологічного виховання. Саме в цей період  відзначають Всесвітній день кульбаби (13 травня). Тому в нашій школі проведено ряд заходів, присвячених цій яскравій квітці. Це конкурс на найкращий вінок з кульбаби, виставка малюнків "Сонячна квітка",  проведено вікторини, ігри, забави тощо.

Завдяки спільній роботі учнівського та педагогічного колективів, у закладі освіти панувала атмосфера взаєморозуміння, прагнення дізнатися щось нове, а також бажання долучитись до роботи. Учні 7-го класу показали майстер клас по приготуванню варення з квітів кульбаби, яким потім пригостили всіх бажаючих. Проводились уроки образотворчого мистецтва на свіжому повітрі на тему:  "Малювання кульбабкового поля з натури".

Ще наші предки використовували кульбабу, як лікарський засіб, а наземну частину - для приготування страв, напоїв та десертів. Її красою милувались, згадували в усній народній творчості. А італійці говорять: "Якщо поряд з вашим будинком ростуть кульбаби,то всі негаразди оминуть вас стороною!" А біля нашої школи - ціле кульбабкове поле...)

Колектив Явненської загальноосвітньої школи І-ІІ ст.

 

  • mIMG_20210513_114542
  • mIMG_20210513_115124
  • mIMG_20210513_115208

Go to top