Про роботу структурних підрозділів, закладів, установ Баранівської міської ради

Не секрет, що освіта є основою інтелектуального, духовного, фізичного і культурного розвитку особистості, її успішної соціалізації та  економічного добробуту. Отож, не лише педагогічний колектив, а й учні нашої школи спрямовують всі свої зусилля на те, щоб досягти найвищих висот в освітньому процесі. Головною метою діяльності нашого закладу  є виявлення й розвиток здібностей кожного учня, формування духовно багатої, вільної, фізично здорової, творчо мислячої особистості, яка володіє міцними базовими знаннями, орієнтована  на  високі  моральні  цінності.

Наразі у Полянківській ЗОШ І-ІІІ ст. навчається 188 здобувачів освіти та працюють 26 педагогів. Більшість учителів  віком від 30 до 45 років (58%), що є оптимальним  показником з позицій досвіду та компетентності, водночас із продуктивністю та якістю в перспективі. Серед педагогів  1 має кваліфікаційну категорію «спеціаліст вищої категорії» та звання «учитель-методист», 5 учителів - кваліфікаційну категорію «спеціаліст вищої категорії» та звання «старший учитель», 13 – «спеціаліст І категорії», 2  - «спеціаліст ІІ категорії» і 5  мають кваліфікаційну категорію «спеціаліст».

Наші педагоги постійно працюють над проблемами особистісного професійного зростання, що дає можливість удосконалити їх теоретичну і практичну підготовку. Не останню роль відіграє в цьому налагоджена внутрішня система методичної роботи, яка спрямована на здійснення комплексних заходів із реалізації нових державних освітніх стандартів, оновлених програм, реалізацію основних положень Концепції «Нова українська школа», імплементацію норм Закону України «Про освіту».        Пріоритетом вважаємо стимулювання та підтримку прагнення вчителя до самовдосконалення завдяки розвитку  професійної рефлексії, формування аналітико-прогностичної компетентності.  На базі школи проводяться семінари, під час яких учителі діляться досвідом своєї роботи із колегами інших шкіл Баранівської громади. Особливо плідними в цьому році стали організовані методичним активом закладу психолого-педагогічні читання, проблемний семінар для вчителів початкових класів, педагогічний вернісаж ідей та конференція, які так само були спрямовані на модернізацію та удосконалення навчального середовища.

Високий рівень професійної підготовки учителів забезпечує гарні результати наших вихованців у всеукраїнських учнівських олімпіадах та конкурсах. Так, у 2019-2020 навчальному році маємо 11 призерів районного етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад(з астрономії, біології, екології, математики, німецької та російської мови, трудового навчання і фізики), а також 4 переможці районного етапу  Міжнародного мовного конкурсу з української мови імені Петра Яцика та мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка.

Безумовно, учні є гордістю нашої школи.  Ще одним підтвердженням є той факт, що за підсумками ЗНО минулого року Полянківська ЗОШ І-ІІІ ст. посіла перше місце серед усіх закладів освіти нашої громади. Це вкотре підтверджує професійність вчительського колективу та старанність учнів.

Адміністрацією школи та педагогічним колективом  створено систему виховної  роботи, структура якої забезпечує реалізацію завдань всіх її напрямків через проведення різних форм виховної  діяльності у процесі навчання і позакласній діяльності, впровадження у виховний процес інноваційних технологій, розвиток творчих здібностей учасників освітнього процесу, роботу органів учнівського самоврядування, співпрацю трикутника «школа-учні-батьки».Виховна робота у 2019-2020 н.р. направлена на створення сприятливих умов для вcебічного розвитку дiтей на кожному з вiкових етапів, їх адаптацію в соціумі, формування демократичного світогляду, ціннісних орієнтирів, засвоєння морально-етичних норм, вироблення власної індивідуальності та впевненості в собі.

У закладі проводяться різноманітні заходи, у яких кожен учень має можливість реалізувати власні ідеї, продемонструвати свої здібності й таланти.

Одним з найважливіших напрямків виховної роботи з дітьми є превентивне виховання та профілактична робота з подолання злочинності серед неповнолітніх. Для підвищення рівня правової освіти та правового виховання учнів класними керівниками, вчителем  правознавства, соціальним педагогом, практичним психологом протягом звітного періоду також застосовуються спеціальні педагогічні форми впливу.

Значна увага приділяється профорієнтації школярів. Проводяться зустрічі з викладачами закладів вищої освіти, працівниками служби зайнятості.

Свої здібності вихованці розвивають і у шкільних гуртках. З метою створення додаткових умов для самовизначення, саморозвитку, самореалізації особистості, здійснено заходи  щодо охоплення позашкільною освітою кожного учня. Для реалізації цих завдань у 2019/2020 н.р. у школі діють 5 різних гуртків.  А ще учні  мають можливість виявити свої здібності і таланти під час підготовки конкурсно-розважальних програм, брейн-рингів, тренінгів, бесід, диспутів, лекцій,  виставок  дитячих робіт, спортивних конкурсів  тощо.
Відрадно, що продовжуємо зміцнювати матеріально-технічну базу. Так, у 2019-2020 роках за кошти спеціальної освітньої субвенції з часткою співфінансування міською радою придбано навчальні матеріали й обладнання для учнів 1 класу, які навчаються за програмою НУШ. Це  нові  парти, ноутбук, ламінатор, багатофункціональний принтер, комплекти дидактичних матеріалів.

Постійно вагому допомогу надає школі депутат Баранівської міської ради  А.О. Остудімов. За його сприяння учні 1-4 класів отримують подарунки до новорічних свят, а в День знань  учні 1 класу - подарункові набори першокласника.

Завдяки  термомодернізації  корпусу №1 школи, яка була здійснена за  кошти інфраструктурної субвенції та за сприяння  міського голови  Душка А.О., у поточному опалювальному сезоні наш заклад порівняно з попередніми роками заощадив 40% природного газу та 30% електроенергії за рахунок   заміни в навчальних кабінетах звичайних ламп  на LED-лампи.  Ми і   надалі впроваджуватимемо методи  збереження енергоресурсів.

Навіть в нових реаліях карантину, в умовах дистанційного навчання  впевнено крокуємо до завершення чергового навчального року. Сподіваємося на гарні результати наших випускників і віримо в славне майбутнє.

 Володимир Білошицький, директор Полянківської ЗОШ І-ІІІ ст.

  • m1
  • m2
  • m3
  • mIMG-101449965e5165ad716970041d516992-V
  • mIMG_20180517_113342
  • mIMG_20190305_113839
  • mIMG_20190531_122144

Go to top