У 2018 році Баранівська міська рада на вигідних умовах отримала кредит від корпорації НЕФКО. Ці кошти було спрямовано на термомодернізацію будівлі Баранівського ліцею №1.

Досі Баранівська міська рада своєчасно та в повному обсязі проводила розрахунки по погашенню основної суми кредиту та відсотків за його користуванням. Але у зв’язку з встановленням режиму надзвичайної ситуації, пов’язаної з поширенням короновірусної інфекції, різко зменшилися надходження до бюджету громади. Так, лише в березені 2020 року спад надходжень у міський бюджет склав 1,3 млн. грн. Коштів, які надходять до бюджету ОТГ вистачає лише на видатки по оплаті праці працівникам бюджетних установ і то з затримкою по термінах виплати.

Тому міський голова Анатолій Душко звернувся до представництва корпорації НЕФКО в Україні з проханням відкоригувати графік погашення кредиту в частині основної суми (996003,53 грн) та перенести терміни оплати на 2021 рік на що отримав позитивну відповідь.

Надзвичайно радісно відчувати таке розуміння і підтримку від представництва НЕФКО в Україні в особі старшого інвестиційного радника Юлії Шевчук. Дякуємо Вам, пані Юліє, за звернення в головний офіс, де дуже швидко було прийнято рішення щодо пом’якшення умов кредитування для Баранівської міської ради.

Важливо, щоб і в Україні синергія центральної та регіональної влад допомогла нам вистояти в цей важкий момент, щоб не згорнулись програми, плани і в пріоритеті була підтримка людей.


 

Go to top